ДОРУЧЕННЯ

Якість шкільного харчування перевірять по всій країні  

Провести інвентаризацію медичних закладів на предмет готовності до надання допомоги хворим у разі виникнення масових інфекційних захворювань — таке завдання поставив Прем’єр-міністр Микола Азаров у ході засідання уряду, яке відбулося цього понеділка.

Він наголосив, що ситуація в Харківській області викрила ряд серйозних проблем у роботі медичних закладів. Коли внаслідок інфекційного захворювання за медичною допомогою масово звернулися громадяни, лікувальні установи виявилися не готовими до таких масштабів боротьби з недугою. Не виключено, що схожі проблеми з медичним забезпеченням можуть бути і в інших регіонах.

Прем’єр доручив Міністерству охорони здоров’я, керівникам обласних державних адміністрацій перевірити готовність медичних закладів до  надання допомоги хворим, зокрема і в аналогічних харківській ситуаціях. Також належить з’ясувати, що потрібно зробити, яких невідкладних заходів ужити для гарантованого надання людям вчасної медичної допомоги в разі виникнення якихось нештатних ситуацій.

Масове отруєння школярів на Харківщині викрило системні недоліки  в організації харчування дітей.
Фото з сайту ekaterinovka.ucoz.ru

Микола Азаров доручив також перевірити систему організації дитячого харчування в навчальних закладах. Це стосується керівників кількох міністерств, зокрема МОНмолодьспорту, МОЗ, Мінрегіону і голів обласних державних адміністрацій.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що на початку жовтня в Харківській області внаслідок неналежного контролю за харчуванням у школах діти масово захворіли й потрапили з кишковою інфекцією до лікарні. Вже за попередніми результатами перевірок стали очевидними значні недоліки в організації харчування дітей у навчальних закладах. Зокрема, недостатній контроль за якістю й умовами зберігання продуктів для шкільних обідів, санітарним і технічним станом приміщень.

Глава уряду наголосив на необхідності унеможливити виникнення подібних ситуацій у майбутньому. Для цього Микола Азаров доручив у місячний термін перевірити, як організоване харчування дітей по всій країні, і вжити всіх необхідних заходів для усунення недоліків. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»