ПРЯМИЙ ДІАЛОГ. Формати СНД, ЄврАзЕС, ОДКБ сприяють зближенню позицій країн, сказав прем'єр-міністр Вірменії Тигран Саркісян під час зустрічі з членами Клубу головних редакторів ЗМІ країн СНД, Балтії та Грузії.

«Ми вважаємо це дуже важливим, всіляко це підтримуємо, стимулюємо, самі беремо активну участь. Ми бачимо, що від цього користь», - сказав він.

За словами Саркісяна, Вірменія  прихильниця прямого діалогу на пострадянському просторі.

Говорячи про відносини з Азербайджаном, він підкреслив, що з цією країною Вірменія значною мірою спілкується в рамках Мінської групи ОБСЄ, де співголовують РФ, Франція і США, хоча за ініціативою російської сторони були організовані двосторонні зустрічі, і є прямий контакт між лідерами наших країн.

«Зі свого досвіду можу сказати, що такі зустрічі корисні: прямі контакти глав урядів і глав держав дають змогу в неофіційній формі обслуговувати питання першорядного значення в двосторонніх відносинах і міжнародних форматах. Завдяки цьому формується атмосфера взаємної довіри, коли ми більше один про одного дізнаємося, стаємо передбачуваними один для одиного», - сказав він.

Глава уряду підкреслив, що це дуже важливо і дає змогу вирішувати багато політичних питань без упередженості і швидко.

Члени Клубу головних редакторів ЗМІ країн СНД, Балтії та Грузії перебуватимуть у Вірменії з 15-го по 17 листопада. Клуб головних редакторів ЗМІ країн СНД, Балтії та Грузії засновано в 2011 році в Астані на Форумі європейських і азіатських медіа.

Новости-Армении.