ГАРЯЧА ТОЧКА. Колишній прем’єр-міністр Сирії Ріяд Хіджаб оголосив про свою відмову підтримувати «терористичний» правлячий режим і перехід на бік «революційного» руху. «Я оголошую про своє зречення режиму, що сіє смерть і терор, я приєднуюся до революції в ім’я свободи і гідності. Відтепер я солдат цієї благословенної революції», — наводить Al-Jazeera заяву Хіджаба, зачитану його прес-секретарем.

Представник екс-прем’єра підтвердив, що Хіджаб у безпеці на території Йорданії разом зі своїми близькими. Його втеча із Сирії здійснена за підтримки повстанської Вільної сирійської армії.

Буквально вчора державне телебачення Сирії оголосило, що глава уряду Хіджаб відправлений у відставку, а на його місце тимчасово призначений віце-прем’єр Омар Галаванджі. Причину відставки прем’єр-міністра не вказували, проте неофіційні джерела відразу припустили, що Хіджаб перейшов на бік опозиції.

Він є найвисокопоставленішою посадовою особою, яка зрадила правлячому сирійському режиму за час конфлікту. Хіджаб був призначений на пост глави уряду зовсім недавно, 23 червня 2012 р., і вважався відданим прихильником правлячого режиму.