СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА. Президент України Віктор Янукович під час свого вступного слова на засіданні Ради регіонів наголосив на тому, що на місцях потрібно вирішити питання щодо підвищення заробітної плат на підприємствах всіх форм власності, передає кореспондент УНН.

Президент зауважив, що стимулювання високо технологічного виробництва і створення нових добре оплачуваних місць - має бути одним з головних завдань. «Я просив би на місцях, шановні колеги, розглянути стан справ з підвищення заробітної плати на підприємствах всіх галузей та всіх форм власності. Сядьте, як кажуть, за круглий стіл і поговоріть про це. Ми маємо з вами виконати той соціальний план, який ми прийняли, а для цього потрібно підвищення заробітної плати», - сказав Президент.

Він також зазначив, що таке підвищення сьогодні є на рівні 14,7 відсотка по державі в середньому, але є галузі які відстають.

«Тіньова виплата зарплат є і ми з вами знаємо де і, безумовно, стоїть завдання все це врахувати і тільки тоді ми створимо ефективний механізм державної соціальної політики», - додав він.