ПАРЛАМЕНТСЬКА КРИЗА. Віктор Янукович на вчорашній зустрічі з керівництвом Верховної Ради та депутатських фракцій більшості обговорив ситуацію в парламенті, яка склалася внаслідок прийняття Закону «Про засади державної мовної політики». Через порушення у процедурі ухвалення документа Голова Верховної Ради Володимир Литвин, відмовившись його підписувати, заявив про відставку. Так само зробив і його заступник Микола Томенко.

«Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб парламент працював надалі. Закінчити цю сесію і, безумовно, розпочати роботу сесії у вересні цього року. Це головне завдання», — наголосив глава держави. Він припустив, що у разі, коли не вдасться стабілізувати роботу ВР, «треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів».

Президент наголосив, що перш ніж починати цю процедуру, потрібно вичерпати всі переговорні можливості. «Я зацікавлений у стабільній ситуації в країні. Тому ніяких попередніх висновків щодо процедури прийняття закону зараз робити не хочу», — передає слова Віктора Януковича його прес-служба.