ПРЕЗИДЕНТСЬКЕ КРІСЛО. Вибори президента, що проходять сьогодні у США, стануть, на думку політологів, одними з найбільш непередбачуваних. Агітація майже дійшла фінішу, а фаворита перегонів так і не визначили. Барак Обама завершив свою передвиборчу кампанію експрес-туром по Вісконсину, Огайо та Айові. В Огайо, що може стати вирішальним штатом, Обама має невелику перевагу над Ромні.

«Моя надія з вами. Моя боротьба – за вас. Переконайтеся, що у цій країні, незалежно від того, хто ви є, незалежно від того, звідки ви родом і з чого починали, тут, в Америці ви можете досягти власної мети, якщо спробуєте. Ось чому я прошу вашого голосу».

Мітт Ромні теж розуміє важливість своєї перемоги у спірних штатах, і насамперед в Огайо. Кандидат-республіканець навіть у день голосування має намір повернутися до Огайо та Пенсильванії:

«Я думаю, що вибори зводяться до одного запитання – чи хочете ви ще 4 роки, схожі на останні 4 роки, чи ви прагнете справжніх змін? Президент Обама пообіцяв зміни, але не зміг втілити їх. Я обіцяю зміни, і в мене є засоби для їх здійснення».

Мітт Ромні покладає сподівання на кращу явку своїх прихильників, аніж демократів. За прогнозами, прибічники демократів голосуватимуть менш активно, ніж на виборах 2008 року.

 Хто стане господарем Білого Дому?

 

Барак Обама веде перед, згідно з опитуваннями, у штатах, позначених cинім кольором. Мітт Ромні лідирує у штатах, що позначені червоним кольором. Штати, що не визначились і можуть схилитись у бік того чи іншого кандидата, позначені жовтим. Жоден з кандидатів не заручився підтримкою абсолютної більшості делегатів від штату до Колегіуму виборців. Перемога у цих штатах може стати вирішальною як для Обами, так і для Ромні.

Copyright © 2012 euronews