СПІВПРAЦЯ 

Уряд підписав програму партнерства з Організацією Об'єднаних Націй 

Рамкова програма на 2012 - 2016 роки сприятиме розбудові інноваційного потенціалу нашої країни, проведенню реформ державного управління та судової системи, поліпшенню якості соціальної політики. Про це заявив після церемонії підписання програми перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

Він констатував помітні результати співпраці між Україною та ООН за попередні роки, висловивши подяку за надану системою ООН допомогу і впевненість, що документ дасть змогу значно розширити співробітництво за конкретними проектами. А авторитет організацій системи ООН стимулюватиме інших донорів та інвесторів до розвитку партнерства з нашою державою.

Рамкова програма визначає основи стратегічного планування та діяльності ООН в Україні на наступні п'ять років відповідно до чотирьох головних сфер партнерства: стале економічне зростання і подолання бідності; соціальний розвиток; урядування та управління; навколишнє середовище та зміна клімату. Новий документ підписано на зміну Рамкової програми допомоги ООН для України на 2006-2010 роки.

Документ є результатом консультацій Групи установ системи ООН в Україні з вітчизняним урядом. У ньому йдеться про спільні зобов'язання підтримки процесу реформ, досягнення міжнародних стандартів, європейської інтеграції, Цілей розвитку тисячоліття, виконання Україною умов міжнародних норм у галузі прав людини.

Координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам зазначив, що "Рамкова програма партнерства буде основним інструментом відповіді ООН на національні пріоритети розвитку, визначені в основних національних планах та стратегіях".

Спільний моніторинг реалізації та перегляд програми здійснюватимуться на щорічній основі, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі.