ПРОГРАМА. Зношені комунікації, діряві труби, що дорогою до споживача втрачають мало не третину, а то й більше води — відома картина у вітчизняному житлово-комунальному господарстві. Не виняток і старий магістральний водогін у Томаківському районі Дніпропетровської області, введений в експлуатацію понад 20 років тому. Через велике навантаження пропускна здатність труб цього водогону не забезпечувала водою у достатній кількості мешканців селища Томаківка і прилеглих сіл. Зношені мережі втрачали приблизно 30% води, часто траплялися аварії. Тому томаківці потерпали від постійних перебоїв у водопостачанні, особливо у літній період. 

Торік у районі розпочали прокладати новий магістральний водогін Марганець—Томаківка, проклали нитку довжиною понад 10 км. І врешті, днями його ввели в експлуатацію. Новий водогін забезпечить безперебійним якісним водопостачанням понад 15 тисяч жителів району та на 30% зменшить втрати води під час транспортування до споживачів.

«Вирішена найважливіша проблема Томаківського району: відкрито новий магістральний водогін Марганець—Томаківка, — зазначив на урочистому відкритті нового об’єкту голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул. — Проект реалізований у рамках комплексної програми з підвищення якості водопостачання у регіоні «Питна вода Дніпропетровщини». Новий водогін не лише покращить послуги з водопостачання, а й забезпечить економію електроенергії і раціональне використання водних ресурсів».