ТОРГІВЛЯ. У Вінниці дитячі омбудсмани взялися перевірити, як виконуються вимоги чинного законодавства про заборону відпускати неповнолітнім алкогольні та тютюнові вироби. Зауважимо, що у місті перейнялися цією проблемою ще торік і підписали меморандум про взаємодію органів місцевого самоврядування та суб’єктів малого і середнього бізнесу.

І ось нещодавно «під прицілом» школярів опинились торгові заклади на вулицях Чехова, Ватутіна та біля автовокзалу «Східний». Вони намагалися придбати цигарки та алкоголь у восьми торговельних закладах. У трьох заборонений товар їм продали, не спитавши про вік та не попросивши пред’явити паспорт.

Дитячий омбудсман Тимур Мустафаєв розповів про результати рейду на засіданні ради підприємців при міському голові, що стало підставою для серйозних висновків. «Ми робимо все для того, щоб дітям не продавали цигарок та спиртного. Ситуація поліпшилася, проте рейди проводитимуться і надалі, а в разі повторення таких випадків ми розриватимемо договори оренди з підприємцями», — зауважив міський голова Володимир Гройсман.