ПЕРЕВІРКИ. Уже цього року органи прокуратури Одеської області домоглися виплат заборгованості із заробітної плати на загальну суму майже чверть мільйона гривень.

Зокрема, за результатами проведеної перевірки прокуратура міста Одеси внесла подання про усунення порушень законодавства про оплату праці комунальному підприємству «Прохідник». У результаті було ліквідовано заборгованість із заробітної плати перед працівниками на суму понад 100 тисяч гривень.  

Ще понад 87 тисяч гривень вдалося повернути працівникам після перевірки ТОВ «Компанія «УСТ», ДП «Енергомонтажний потяг №754» та ТОВ «Інтеркам», що її провела прокуратура Приморського району. На 60 тисяч гривень зменшили заборгованість із зарплати і в Суворовському районі — після перевірки ТОВ «Ікар», ПП «Житлосервіс» та «Дослідного виробництва» ДП «УКРНДІМФ».

Усе це стало вагомим додатком до мільйона гривень, що його наприкінці минулого року після втручання прокуратури області виплатили працівникам ПАТ «Чорномортехфлот». Проти голови правління цього товариства Чорноморська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері порушила кримінальну справу за безпідставну невиплату заробітної плати.

Загалом зусиллями різних владних структур загальну заборгованість із заробітної плати в Одеській області протягом останніх двох років вдалося зменшити із 62 до 20 мільйонів гривень. Левова частка цього прикрого залишку припадає на підприємства-банкрути. Втішає, що нові борги із зарплати у регіоні нині не утворюються.