УТИЛІЗАЦІЯ. В Офісі зв’язку НАТО в Україні підписано рамкову угоду між Міноборони, Агенцією НАТО з технічного обслуговування й постачання (NAMSA) та українськими підприємствами — виконавцями робіт. Документом розпочато реалізацію другого етапу проекту Трастового фонду Програми НАТО «Партнерство заради миру» з утилізації боєприпасів і легкого озброєння.

Так, в Україні планується утилізувати 76 тис. тонн боєприпасів (з них 3 млн протипіхотних мін), 366 тис. одиниць легкого озброєння і стрілецької зброї (ЛОСЗ). Орієнтовна вартість робіт, які фінансуватимуть США, Німеччина, Швейцарія, Туреччина, Ірландія та ЄС, — 25 млн євро. Угоду розраховано на 3—4 роки.

Роботи з утилізації зброї виконуватиме Державне підприємство «Укроборонлізинг», боєприпасів — ДП «Укроборонсервіс», повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Уже розпочато роботи на складі озброєння Повітряних сил ЗС України у селищі Грузевиця Хмельницької області, де розташовано потужності з утилізації боєприпасів. А також на потужностях з утилізації ЛОСЗ у Кам’янці-Подільському.