ЛІДЕР ПРОДАЖІВ. iPad – електронний пристрій «яблучної» імперії, який продали найбільше. За два роки з моменту анонсу першої моделі Apple реалізувала майже 67 мільйонів планшетів. Для порівняння: щоб продати таку ж кількість «Маків», кишенькових плеєрів iPod і комунікаторів iPhone компанії знадобилося відповідно 24, 5 і 3 роки.

Поки найпопулярнішим продуктом Apple, що здобувається вперше, залишається iPod: 69% американських домогосподарств заявили, що їх першим гаджетом Apple став саме кишеньковий плеєр. Однак аналітики NPD вважають, що планшети iPad мають всі шанси обігнати «Айпод».

У 2011-му, за оцінками Gartner, по всьому світу було реалізовано майже 60 мільйонів планшетів на різних програмно-апаратних платформах. На iPad припало майже 40 мільйонів штук; частка Apple склала 67%. 

У нинішньому році, за прогнозами, поставки планшетних ПК можуть досягти 119 мільйонів штук, що буде відповідати практично 100-процентному зростанню в порівнянні з 2011 роком. «Apple» з 73 мільйонів проданих «айпадів» і часткою в 61,4% залишиться лідером ринку.

UBR