ТЕСТУВАННЯ. Цього року понад 20% пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання буде облаштовано камерами відеоспостереження та металошукачами. 

Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева на прес-конференції у Києві, передає УКРІНФОРМ.

«Більше 20% усіх створених пунктів буде обладнано камерами відеоспостереження та металошукачами», – заявила Зайцева. Вона також зауважила, що в деяких регіональних центрах діятимуть спеціальні мобільні бригади, які пересуватимуться між пунктами тестування.

Директор УЦОЯО нагадала, що під час складання тестів не дозволяється використовувати будь-які засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, збереження чи відтворення інформації, а також друковані чи рукописні матеріали, які не передбачені процедурою ЗНО.

«Коли абітурієнт приходить на пункт тестування, йому кажуть про те, що мобільні телефони або інші пристрої потрібно залишити у спеціально відведеному для цього місці. Вдруге про це нагадують в аудиторії», – резюмувала Зайцева.