ГРОШІ. Уряд ухвалив рішення про забезпечення  вчасної виплати зарплат працівникам бюджетної сфери та шахтарям. Відповідні документи Кабінет Міністрів ухвалив 3 грудня на понеділковому засіданні.

Так, було розглянуто та схвалено проект закону  «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік». Документ спрямовано на підвищення рівня забезпеченості місцевих бюджетів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Також законопроектом передбачено допомогу у фінансуванні місцевим бюджетам на здійснення розрахунків за спожиті бюджетними установами комунальні послуги та енергоносії. Цим законопроектом передбачено збільшення обсягу додаткової дотації з держбюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів на суму 1370 млн грн. Для цього буде здійснено відповідний перерозподіл видатків держбюджету, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Уряд ухвалив також рішення, покликане забезпечити своєчасну та стовідсоткову виплату заробітної плати працівникам державних вугледобувних  підприємств. Для того, щоб шахтарі вчасно отримали гроші за свою роботу, Кабінет Міністрів прийняв розпорядження про  перерозподіл видатків держбюджету, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на 2012 рік, спрямувавши на це 270 млн грн. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»