ЗЛОЧИН. Старі металеві рейки колишніх трамвайних колій привернули увагу горе-бізнесмена у Свердловську Луганської області. Місцевий житель вирішив ними розпорядитися на власний розсуд і під покровом ночі порізав на частини за допомогою газозварки 250 метрів старої залізниці. Але вивезти цей «здобуток» йому перешкодили співробітники міліції.

Правоохоронцям зателефонували пильні громадяни, й на місце події прибув спецзагін. За попередніми підрахунками, заповзятливий свердловчанин міг виручити в найближчому приймальному пункті за вкрадені рейки та болти понад 13 тисяч гривень.

Як повідомляє  відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС у Луганської області, у рамках цільової оперативно-профілактичної операції під умовним найменуванням «Метал-2012» на сьогодні перевірено 86 приймальних пунктів металобрухту, які мають ліцензію, і виявлено понад два десятки фактів порушення законодавства. У бізнесменів вилучено понад 217 тонн старих металовиробів із заліза та 11 тонн кольорових металів. Уся «ліва» сировина коштує майже 1 мільйон гривень. До відповідальності притягнено 29 нелегальних «залізних» комерсантів.