РЕКОНСТРУКЦІЯ. Міст, який з’єднує береги Дніпра під Черкасами, нарешті планується капітально відремонтувати. Потреба в його реконструкції та ремонті назріла давно, але роботи все відкладалися через нестачу коштів. Торік певний косметичний ремонт було зроблено, що однак проблем не вирішило. 

Недавно міст внесено до затвердженого Кабінетом Міністрів переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг державного та місцевого значення на нинішній рік. Державне агентство автомобільних доріг України спланувало й обсяг  робіт, які розпочнуться в четвертому кварталі. Із «Союзтранспроектом» укладено договір на виготовлення відповідного проекту. Виконані геологічні, геодезичні роботи та розроблені варіанти пропозицій, які винесені на розгляд технічних рад Укрдніпродору та Укравтодору. 

Пам’ятаючи незручності з транспортним сполученням під час минулого ремонту, коли доводилося шукати найближчих мостопереходів за сотні кілометрів, жителі області цікавляться, як вирішиться питання руху цього разу. Як зазначив на прес-конференції голова облдержадміністрації Сергій Тулуб, посилаючись на фахівців, передбачають, що під час ремонтних робіт рух автотранспорту по мостовому переходу не припинятиметься.