ПЕРЕПЛАТИЛИ? Тільки в першому кварталі нинішнього року, як стверджують фінінспектори, в управлінні житлово-комунального господарства Черкаської облдержадміністрації допущені численні порушення, які призвели до втрат майже півмільйона гривень. Схема давня, як світ. Приміром, із бюджету оплачуються роботи, вартість яких безпідставно завищується. Кому це вигідно, очевидно, встановлять правоохоронці.

Так, під час реконструкції одного з житлових будинків у м. Корсунь-Шевченківський за матеріали та обсяги виконаних робіт заплачено чималі гроші. Причому, як встановили ревізори, виплачено значно більше, ніж це коштувало. Аналогічні порушення допущені й під час реконструкції тепломережі котельні «Пролетарська», а також під час капітального ремонту адміністративної будівлі самого управління житлово-комунального господарства. Тільки на цих об’єктах управління за рахунок бюджетних коштів оплатило завищену вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт на суму 152 тис. грн.

Однак були й інші. Як підрахували ревізори, всупереч законодавству управління витратило ще понад 300 тис. грн на оплату робіт та послуг, яких фактично не отримувало. Очевидно, хтось дуже зацікавлений у такому розбазарюванні державних коштів. Матеріали ревізії передано до УСБУ в Черкаській області. Знають про результати ревізії й у прокуратурі області. Залишається чекати на результати розслідування.