ПОШУК КОМПРОМІСУ. Робочий візит до Москви Прем’єр-міністра Миколи Азарова розцінювався з позиції оптимізму. Перед зустріччю зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим він висловив сподівання, що сторонам вдасться знайти компроміс з актуальних питань двосторонньої співпраці. 

Микола Азаров підкреслив, що Президент і уряд України налаштовані на конструктивний діалог із Російською Федерацією та взаємовигідні партнерські відносини, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Глава уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв запропонував Миколі Азарову обговорити питання членства України в Митному союзі Росії, Білорусі та Казахстану. У Москві хочуть зрозуміти, куди дивиться Україна. «Для мене дуже важливо розуміти, в якому напрямку спрямовані сьогодні погляди українського суспільства, українського істеблішменту, керівництва України, оскільки ми спочатку в ході створення Митного союзу обговорювали тему входження України до Митного союзу», — сказав Дмитро Медведєв.

Газове питання та утилізаційний збір стали головними темами розмови двох прем’єрів.
Фото Oлега МAРКЕВИЧA

На його прохання прокоментувати позиції української сторони про участь у Митному союзі наш Прем’єр зазначив, що існують різні думки — як «за», так і «проти»: «Кожен урядовець має право на власну думку, доки не з’являється офіційна позиція українського уряду». При цьому було підкреслено, що остаточні рішення уряду приймаються виключно в інтересах держави і народу України.

Микола Азаров і Дмитро Медведєв обговорили газове питання й запровадження утилізаційного збору на автомобілі, повідомляє УНІАН. Переговори відбулися у вузькому колі та розширеному складі за участі членів офіційних делегацій. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»