ПАРТНЕРСТВО

Микола Азаров переконаний, що Києву у пригоді стане досвід австрійської столиці

Прем’єр-міністр Микола Азаров привітав мера міста Відень Міхаеля Хойпля з проведенням у Києві 7—8 листопада Днів Відня. Окрім цього, на зустрічі співрозмовники відзначили й роботу українсько-австрійського бізнес-форуму «Київ — Відень». Глава уряду зазначив, що це прекрасна нагода для поглиблення культурних та економічних зв’язків не тільки між містами-побратимами, а й між державами загалом.

«Дні Відня у Києві — це дуже важлива культурна подія для нас. Наступного року проводитимуться Дні Києва у Відні, і ми разом із керівництвом столиці максимально підтримуватимемо всі заходи, які відбуватимуться в цей період», — акцентував Микола Азаров.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр окремо відзначив позитивний досвід Відня в розвитку транспортної інфраструктури міста. «У вас дуже добре організовано роботу транспорту. Нема таких заторів, як у Києві», — передає його слова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава уряду також розповів своєму співрозмовникові, що українська столиця потерпає від систематичних заторів у години пік вранці та ввечері на переправах з лівого на правий береги Дніпра та навпаки. При цьому він зауважив, що за останні два роки в Києві збудовано та запущено в експлуатацію п’ять станцій метро, закуплено 700 автобусів і тролейбусів, значно оновлено парк трамваїв.

Микола Азаров сказав і про те, що в місті прокладено дві лінії швидкісного трамвая та запрацювала кільцева міська електричка. А нині в Києві функціонує п’ять мостів через Дніпро, будується шостий, та це поки що не розв’язує проблеми із заторами.

«Історично так склалося, що промисловість та офісно-адміністративні центри зосереджені на правому березі, а лівий — це так звані спальні райони, що і зумовлює постійний рух людей на роботу і з роботи, — пояснив Прем’єр. — Триває активне будівництво транспортних розв’язок, а в подальших наших планах — ще одна гілка метрополітену на лівий берег. Думаю, досвід Відня може бути цікавим для нас».

У свою чергу Міхаель Хойпль зауважив, що бізнес-форум «Київ — Відень» присвячений саме темі розвитку міста, зокрема у сферах енергозбереження, утилізації сміття, розвитку транспортної інфраструктури, туризму, будівництва.

Він наголосив, що відносини між Києвом та Віднем уже мають історію: між містами 20 років діє угода про дружбу та співробітництво, а в липні цього року підписано меморандум про поглиблення співпраці. Він передбачає активізацію в різних напрямках «розумного управління містом». «Думаю, що ми як міста-партнери, міста-побратими, можемо багато навчитися одне в одного», — зазначив Міхаель Хойпль.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»