ЗАЯВА.За кілька днів до зустрічі з Бараком Обамою Володимир Путін закликав США відмовитися від ідеї розміщення систем ПРО в Європі або гарантувати що вони не призначені для російських ракет. Про це президент сказав під час візиту на військову базу в Каренівську. Там же Володимир Путін наказав пришвидшити розробку нового стратегічного бомбардувальника на зміну застарілим моделям.

Володимир Путін, президент Росії:

«Бойові можливості будь-якої системи протиракетного захисту будуть покращуватися. Це означає, що й ми маємо вчасно реагувати на це. Звичайно, нашим партнерам краще було б цього не робити, оскільки такі дії призведуть до знецінення нашого стратегічного ядерного потенціалу, а це неминуче викличе нашу адекватну реакцію».

За словами Володимира Путіна, система ПРО вже до 2018 року буде здатна збивати російські боєголовки. Але в США стверджують, що ракети-перехоплювачі, які планують встановити до 2020 року, спрямовані проти загрози, що надходить з Близького Сходу. Кілька років тому офіційну згоду на встановлення елементів системи протиракетної оборони дала Польща. 

Copyright © 2012 euronews