СИРНИЙ ЕКСПОРТ. Росспоживнагляд офіційно дозволив постачати на російський ринок сир трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти. За результатами перевірок, а також розроблених заходів з усунення виявлених недоліків прийнято рішення про відновлення постачання сирів ТОВ «Гадячсир», АТ «Пирятинський сир завод» (обидва - Полтавська обл.) та ПП КФ «Прометей» філії «Менський» (Чернігівська обл.) .

Також планується провести інспектування ще одного українського підприємства - ПАТ «Дубномолоко» (Рівненська обл.). 

ДОВІДКОВО

7 лютого Росія ввела заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко і молочну продукцію. Повідомлялося, що до складу деяких видів українських сирів, що імпортуються до Росії, входять рослинні жири. Особливу тривогу у російського контролюючого органу викликала продукція ЗАТ «Пирятинський сир завод», ПАТ «Великобурлуцький сироробний завод» (Харківська область), ВАТ «Звенигородський сироробний комбінат» (Черкаська область) і деяких інших підприємств.

17 квітня в Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко і голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко провели переговори, за підсумками яких були досягнуті домовленості в питаннях врегулювання відносин відповідності стандартів української продукції, яка буде поставлятися на ринок РФ.

«STATUS QUO»