ФЕСТИВАЛЬ. У Черкасах пройшов щорічний міський фестиваль дерев’яних скульптур «Древляндія». Молоді митці з усієї країни працювали над темою «Казковий світ розваг». Скульптори створили дитячі атракціони: гойдалки, драбинки, гірки. Недавно майстри з Черкас, Дніпропетровська, Рівного, Сум та Білої Церкви завершили свою роботу. 

Майбутні атракціони вже перевезли на завод «Темп», де інші фахівці приладнають механічні деталі й так гойдалки та гірки будуть завершені. Вироби заводу відомі широкому загалу: там виготовляють обладнання для дитячих та спортивних майданчиків. Тож у безпечності продукції можна не сумніватися.

Так народжувалася гірка  «Хвиля». Фото з сайту narod.ua 

— Над своєю скульптурою я працював тижнів зо два, — розповів Іван Підгайний з Рівного. — Ідея створення гірки «Хвиля» виникла несподівано. Можливо, це асоціація з Дніпровою хвилею. Загалом найкращі задуми виникають несподівано, як правило, не в майстерні. Товариші-скульптори періодично підходили, допомагали порадами. У фестивалі беру участь уперше, для мене це новий і дуже корисний досвід. 

Особливість цьогорічного фестивалю «Древляндія» в тому, що, на відміну від попередніх, у ньому не беруть участі дуже імениті майстри, здебільшого приїхала молодь. Багато важить і прикладна спрямованість робіт, адже творіннями майстрів різця скористаються діти.

Готові атракціони встановлять у сквері «Надія» біля Центру матері та дитини в Черкасах.