МУЖНІСТЬ

У Маріуполі Донецької області молодий міліціонер, незважаючи на поранення,
затримав озброєного грабіжника

 

Попри теплу днину «бабиного літа», в бабусі немов мороз по шкірі пішов. Ще б пак, адже повернувшись обідньої пори до двору, вона раптом помітила незнайомого чолов’ягу, який «хазяйнував» у її помешканні. Налякана господарка підтюпцем кинулася до сусідського подвір’я і почала кликати на допомогу. Бо добре знала сусідів: господар — колишній правоохоронець, а його син служить у міліції. Та чи встигнуть вони щось зробити? Адже незваний гість, почувши голосову «сигналізацію», кинувся тікати…

Він пройшов бойове хрещення у власному подвір'ї. Фото прес-служби Маріупольського МУ ГУМВС

23-річний молодший сержант міліції Євген Кошелєв менше року працює інспектором патрульної служби відповідного підрозділу Маріупольського міськвідділу міліції. Будучи також слухачем Харківського національного університету внутрішніх справ, юнак поступово готується до роботи оперуповноваженим карного розшуку. Та, мабуть, він нітрохи не підозрював, що бойове хрещення доведеться отримати майже у власному подвір’ї, ще й у свій вихідний день. Євген із батьком саме поралися у дворі і, почувши крики сусідки, справді не забарилися з допомогою. А коли вже на вулиці наздогнали чолов’ягу, той раптом вихопив з-під поли пістолет і попередив, що буде стріляти. Втім, утекти він не зміг: молодший Кошелєв, схопивши… сидіння від стільця, блискавично кинувся на озброєного грабіжника. Сміливий маневр вдався, адже зумів збити опонента з ніг, який, щоправда, встиг зробити постріл міліціонеру в живіт. Та навіть поранений, з допомогою прийомів рукопашного бою, той вибив зброю з рук зловмисника. А далі разом із батьком передали затриманого колегам — слідчо-оперативній групі Іллічівського райвідділу міліції, яка приїхала на виклик.

За попередньою інформацією, постріл було зроблено з пістолета, пристосованого для стрільби гумовими кулями. Життю прооперованого Євгена Кошелєва вже нічого не загрожує, однак медики свідчать: молодому правоохоронцю неабияк пощастило — куля не пошкодила внутрішні органи. Молодшого сержанта, який при виконанні службових обов’язків проявив мужність і рішучість, вже представлено до нагородження. Затриманий — 32-річний житель області — перебуває у слідчому ізоляторі. Чоловік уже двічі був засуджений за крадіжки, а нині — фігурант порушеної карної справи за ч. 3 ст. 185 КК України «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло…». Само собою, не уникнути йому відповідальності ще й за застосування вогнепальної зброї проти правоохоронця, який зумів обеззброїти його голіруч.