ВЕЛОМАРШРУТ. Кожний харків’янин за бажанням може вести здоровий спосіб життя. Для цього у місті відкривають не лише нові спортивні майданчики, а й прокладають маршрути для велосипедистів.

Першу велодорогу завдовжки 7 км облаштували в Лісопарку. Вона з’єднує Олексіївський житловий масив з Білгородським шосе. На її будівництві працювали протягом місяця майже тридцять будівельників та активістів акції «Рулюй у ліс». За їх інформацією, активну участь у виборі місця для нового веломаршруту брали самі жителі міста, які залишали на сайті акції свої пропозиції. Дорогу, яка набрала найбільшу кількість голосів, побудували, нею вже проїхалися з вітерцем перші велосипедисти.

— Це дуже комфортабельний і безпечний маршрут, — говорить координатор акції «Рулюй у ліс», Євгеній Сафонов. — Складається він, в основному, з уже прокладених раніше доріжок у Лісопарку, які нині розширили і впорядкували. З нуля робилися лише окремі ділянки.

«Верхню частину грунту зрізали грейдером, після чого пройшлися вібротрамбувальником. Потім обрізали дерева і кущі, які заважали вільному проїзду, і тепер велосипедистам не заважатимуть гілки. Викорчували 18 велетенських пнів, а на окремих ділянках маршруту зробили дренаж», — зазначив координатор акції.

Активісти й будівельники прибрали з велодороги й усі повалені буревіями й аварійні дерева, проклали через струмочки містки, які замаскували дерном. Увесь веломаршрут очистили від сміття, промаркували вказівниками й встановили на окремих його ділянках лавочки й альтанки.