ОТАКОЇ! У центральній частині промислового Краматорська Донецької області несподівано з’явилася лисиця. Хижий звір навідався в житлові квартали аж ніяк не на прогулянку: від його гострих зубів потерпіли кілька домашніх псів, які відважно захищали своїх господарів.

Мешканці однієї з багатоповерхівок довелося рятуватися втечею від лисиці, яка несподівано забігла в під’їзд будинку, за дверима ліфта. А ось власника ротвейлера, якого він вигулював неподалік, від агресивної тварини без вагань взявся боронити чотириногий друг, захисник і охоронець. Сильний пес таки відігнав зайду, але оскільки й сам потерпів від зубів нападника, його довелося присипляти. Така сама доля очікувала ще одного домашнього улюбленця породи шарпей, якого покусала біля будинку лисиця. А господареві, який витирав рани собачці-захиснику, для профілактики зробили укол від сказу.

Знавіснілого лиса зловили, ліквідували й провели відповідну експертизу в лабораторії Слов’янської міжрайонної СЕС. Окрім цього, фахівці тепер проводять опитування у мікрорайоні, шукаючи ймовірних потерпілих від хижака серед місцевих жителів і домашніх та бездоглядних тварин.