З НАРОДНИХ ДЖЕРЕЛ.  У м. Городище на Черкащині відбувся традиційний обласний мистецький фестиваль «Садок вишневий коло хати». Та й де б йому бути, як не в цьому краї, тісно пов’язаному з Тарасом Шевченком! Зелена Діброва, Вільшана, Городище, Мліїв — самі назви цих населених пунктів одразу асоціюються з біографією та творчістю поета. Тут, на Городищині, народилися й жили його вірні друзі, велети української нації — Семен Гулак-Артемовський та Платон Симиренко зі своїми славетними родинами.

Цьогорічне свято й почалося на площі Семена Гулака-Артемовського з виконання реквієму «Реве та стогне Дніпр широкий» народною аматорською капелою бандуристів з Городища. Як червона троянда, зашарілася, одержуючи нагороду, керівник народного аматорського хору-ланки Старосільського центру культури і дозвілля Любов Гордієнко — цьогорічний лауреат премії ім. С. С. Гулака-Артемовського та родини Симиренків.

Було що продемонструвати учасникам фестивалю, які з’їхалися з усіх куточків області. Свято співало й танцювало, вигравало на гармошці й бубні, сміялося і жартувало,  майоріло барвами вишиванок і вабило ароматами національних страв. Українська пісня, ніби з життєдайного джерела,  лилася з вуст аматорів Черкащини та гостей, зокрема львів’ян — лауреатів міжнародних конкурсів вокалістів Анастасії та Миколи Корнутяків.

Свято, як і завжди, вдалося, продемонструвавши невичерпну розмаїтість талантів українців, їхнє життєствердне начало.