УРОЧИСТОСТІ. Напередодні Дня Незалежності голова Служби безпеки Ігор Калінін вручив 132 працівникам свого відомства ордери на одно- та двокімнатні квартири. Переважна кількість цих людей перебували на квартирній черзі з 1992 року і відтепер мешкатимуть у 22-поверховому будинку за адресою вул. Трутенка, 9-а. Він, власне, є третім із новобудов, зведених для співробітників та ветеранів СБУ в Голосіївському районі столиці.

«У рамках реалізації відповідної урядової програми нами було освоєно 110 млн грн, виділених у 2011 році з держбюджету. Наразі ми відкрили шосту житлову секцію. А в наступному році плануємо реалізувати ще й 7-му, 8-му та 9-ту...» — з такими словами Ігор Калінін звернувся до присутніх.

У цьому контексті посадовець нагадав про перший етап масштабного будівельного проекту, який завершився наприкінці березня (напередодні 20-ї річниці Служби безпеки 280 родин отримали ключі від нових квартир). З його слів також стало зрозумілим, що загалом комплекс об’єднає 16 новозведених будинків на 1 тис. 352 квартири з необхідною інфраструктурою: дитячими садками, спортивними майданчиками тощо.

Голова СБУ переконаний: введення цих будинків у експлуатацію дасть змогу скоротити квартирну чергу в Центральному управлінні відомства вдвічі. «Тривалий час перспектива обживати власну оселю для оперативного працівника СБУ вважалася примарною, та лише за два роки за сприяння керівництва держави співробітники Служби безпеки отримали 558 квартир. Соціальні гарантії для військовослужбовців та їхніх сімей поступово стають реальністю сьогодення», — наголосив Ігор Калінін.

Працівники безпекової структури чекали на цю урочисту подію понад 20 років. Фото прес-служби СБУ

Він побажав уже мешканцям будинку затишку та тепла на новому місці. А згодом перерізав разом із головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим символічну стрічку.

У свою чергу, голова КМДА зазначив, що цей крок є яскравим прикладом розв’язання країною проблем службовців, які тривалий час не були забезпечені гідними побутовими умовами. «Днями в Українському домі відбувся виставковий форум, присвячений ініційованій Президентом програмі «Доступне житло». Вона покликана поліпшити житлові умови киян та всіх українців з допомогою держави. А ця подія є яскравим прикладом участі країни у вирішенні побутових питань, зокрема працівників служб, які гарантують безпеку України та її громадян і несуть велику відповідальність перед державою та народом».

Тож від Київської міської державної адміністрації він передав СБУ додаткові  дві квартири та висловив надію, що завдяки цьому внеску черга на отримання житла оперативними службовцями просуватиметься ще швидше.