Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

БІАТЛОН. Першу нагороду континентальної першості, що проходить у болгарському Банско, для української збірної здобув Сергій Семенов.

Спортсмен немов скинув весь негативний шлейф, що накопичився після участі в чемпіонаті світу і видав просто приголомшливий старт! До останнього рубежу стрільба у нього виходила просто ідеальною: три нулі і впевнене лідерство. На останній стійці таки стався невеликий збій, що втілився у хвилині штрафу за промах, однак суперники теж помилялися. А тих, які не помилялися, Сергій обійшов за швидкістю на дистанції. У підсумку, на фініші Семенова вже зустрічали як чемпіона! Тим самим наш спортсмен повторив досягнення Артема Прими дворічної давнини, який в Ріднау також виграв індивідуальну гонку на чемпіонаті Європи.

З перемогою в індивідуальній гонці на чемпіонаті Європи з біатлону Сергія Семенова привітав і Президент України Віктор Янукович.

«Приємно, що у перший день змагань Ви продемонстрували найкращі якості української школи біатлону, були кращими у змаганнях та заслужено стали переможцем. Будьте і надалі для наших спортсменів яскравим прикладом наполегливості, швидкості та влучності на шляху підкорення спортивних вершин», — йдеться у вітанні Глави держави.

Віктор Янукович побажав Сергію Семенову щастя, здоров’я і нових перемог.