ДАТА. Хоч би що казали про певне згортання демократичних процесів у нашій країні, факти свідчать протилежне:  вітчизняному суспільству, виявляється, важливо знати, чи в новообраному парламенті  й надалі голосуватимуть «за себе і за того хлопця»,  як розміщуватимуться представники  різних політичних сил у залі «будинку під куполом» і навіть  те, де житимуть новообрані «слуги народу». Тобто питання, які раніше делікатно вирішували за зачиненими дверима, водночас стали ареною гострих публічних дискусій і вийшли за стіни управління справами Верховної Ради.

Уже зрозуміло, що українські громадяни легко не віддадуть згадані проблеми на відкуп кільком чи навіть кільканадцятьом членам підготовчої групи Верховної Ради сьомого скликання. І хоч більшість у складі цієї групи позавчора вже визначила, що перше  засідання новообраного парламенту відбудеться 12 грудня, інтрига довкола системи «Рада-3», яка може і повинна з легкістю натиску пальця на сенсорну кнопку назавжди зняти з порядку денного знеславлене «кнопкодавство», допоки залишається.

Це, вочевидь, розуміють усі політичні сили, представлені в новому скликанні, й більшість  виборців, які віддали за них свої голоси. Існує повір’я, що як корабель назвеш, так він і попливе. Нова Верховна Рада зі старими недоліками навряд чи матиме  довге й успішне плавання.