СТИХІЯ. Президент Віктор Янукович висловив співчуття Президенту Турецької Республіки Абдулі Гюлю у зв’язку з численними людськими жертвами і значними руйнуваннями, що сталися внаслідок землетрусу в Туреччині.

«Із великим сумом сприйняли в Україні звістку про людські жертви і значні руйнування в Турецькій Республіці, що сталися внаслідок землетрусу. Від імені народу України та від себе особисто висловлюю Вам і родинам загиблих глибокі співчуття, а також прошу передати слова підтримки всім постраждалим внаслідок цієї природної катастрофи», — йдеться у співчутті.

Кабінету Міністрів доручено надати всю можливу допомогу, якої потребує Турецька Республіка для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу, повідомляє прес-служба Президента.

Прем’єр-міністр Микола Азаров також надіслав телеграму співчуття турецькому колезі Реджепу Таїпу Ердогану. «З глибоким сумом в Україні сприйняли звістку про людські жертви та руйнування, спричинені землетрусом, — йдеться у телеграмі. — Щиро співчуваємо народу Турецької Республіки та поділяємо біль тих, хто постраждав внаслідок цієї природної катастрофи». Прем’єр висловив глибоке співчуття сім’ям загиблих, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.     

На щастя, громадян України серед загиблих і постраждалих у Туреччині немає, запевнив речник МЗС Олександр Дикусаров. Посольство України в Туреччині продовжує відстежувати хід пошуково-рятувальних та відновлювальних робіт у постраждалих від стихії регіонах.

Жертвами землетрусу (на час верстки номера) стали 239 осіб, постраждало понад 1 тис. осіб. Влада Туреччини припускає, що кількість загиблих зростатиме, передає УНІАН.