МНОГАЯ ЛІТА! У Чернівецькому академічному музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської сезон поважних дат.

Ніхто не розкаже про чернівецький театр так захоплено, з таким знанням історії і сьогодення, як його колишній директор, заслужений працівник культури України Тадей Сулятицький, якому нещодавно виповнилося 80 років. За часи його керівництва чернівецька сцена побачила 160 нових вистав, а за активного сприяння у 70-х роках минулого століття відбулася реставрація унікального приміщення театру, що належить до найкращих архітектурних зразків Європи. 

Він продовжує працювати в рідному колективі, пише літопис його творчих злетів, додаючи до своїх численних публікацій, книжок про театральне і мистецьке життя Буковини нові сторінки. Досконало знає усі моменти становлення муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської, творчі біографії усіх його акторів.

— Свій перший сезон у визволеному після війни місті, коли Чернівці остаточно приєдналися до України, театр відкрив 4 листопада 1944 року виставою «Чому не гаснуть зорі» за п’єсою О. Копиленка про взяття запорозькими козаками фортеці Кодак, — розповідає ювіляр. — Українська тематика завжди переважала в репертуарі нашого театру.

Почесне місце у статтях Тадея Сулятицького посідає заслужений артист України Андрій Піддубний, який також щойно відсвяткував ювілей — 75-річний. Актор, до речі, походить зі славної династії богатирів Піддубних. Віддавши чернівецькій сцені 50 років свого життя, Андрій Піддубний, провідний вокаліст театру, на незгасаюче захоплення публіки виконував головні ролі у виставах музичного репертуару. У його доробку майже 200 ролей.

Колектив театру, представники місцевої влади і культурної громадськості Чернівців щиро привітали ювілярів. Вручали почесні грамоти, пам’ятні сувеніри і, звичайно ж, квіти.