СТОЛИЦЯ. Дбайливе ставлення до навколишнього середовища потрібно виховувати змалку. І хоч у школах і вчать відповідально ставитися до довкілля, однак київські посадовці вирішили підсилити роботу з екологічного виховання.

У комунальному підприємстві «Київкомунсервіс» відкрили школу екологічних волонтерів. Вони під керівництвом тренерів упродовж усього навчального року працюватимуть у навчальних закладах столиці.

Директор КП «Київкомунсервіс» Сергій Мельник сподівається, що  започаткована школа волонтерів, залучаючи до справи екологічного виховання дедалі більше небайдужої молоді, буде успішною та ефективною.

— Це комплексний підхід до формування екологічно свідомої поведінки у підростаючих киян, який став можливим завдяки об’єднанню зусиль нашого підприємства та всіх небайдужих громадських організацій, державних і наукових закладів, — зауважив Сергій Мельник.

Комунальники та екологи вже не перший рік працюють у  навчальних закладах столиці, виховуючи дбайливе ставлення до довкілля. Так, інформаційна кампанія з упровадження системи роздільного збору побутових відходів, яка триває вже другий рік, нині реалізовується в ширшому масштабі. Як повідомила прес-служба КМДА, заплановані заходи будуть спрямовані не тільки на розв’язання суто проблем із відходами, а й на проблематику енергоощадливості, зміни клімату, охорону і збереження біоресурсів тощо.

Ось тільки… Дітей навчають, що і як треба робити, а, по суті, система роздільного збирання відходів у Києві напрацьована далеко не скрізь. Чи скоро дорослі підкріплять ековиховання маленьких киян позитивними прикладами, на яких справді можна буде вчитися?