ПРЕМ’ЄР-ЛІГА. Новий керманич київського «Динамо» не приховував радощів від вистражданої перемоги в домашньому матчі футбольної першості. Луганська «Зоря» у дебютному для Олега Блохіна поєдинку мала вигляд не гірший, аніж навесні, коли відібрала в киян шанс на чемпіонство.  І лише  «картина олією» від Рафаеля на 81-й хвилині дала змогу столичним одноосібно закріпитися на  другому місці в турнірній  таблиці, а головне — піднесла психологічний настрій команди.

Фахівці, звісно ж,  помітили, що Олег Володимирович взявся за напрацювання власної «основи». Не всі виявилися готовими до нових навантажень, передовсім фізично. Тому в середу в матчі із загребським «Динамо» можуть бути певні сюрпризи.

Тішить, що після блідого першого тайму тренер зміг знайти потрібні слова в перерві, а саме цього не вистачало динамівцям у матчах проти ПСЖ та «Шахтаря». Подейкують, що  попереднього наставника біло-блакитних звільнили за пунктом у контракті «низькі спортивні результати», за яким, до речі, компенсація за дострокове розірвання угоди  не передбачена.

Щодо  поєдинку «Шахтар»—«Дніпро», то підопічні Хуанде Рамоса  були єдиною командою, яка тричі приїжджала на «Донбас Арену» і жодного разу не програвала. Дуель минулої п’ятниці могла завершитися так само. Однак у підсумку перемогу святкували гірники. На гол Ротаня донеччани відповіли двома. Було  й два нереалізованих пенальті.

«Дніпро» певний час вміло оборонявся в меншості, та грати вдесятьох на тому самому рівні, що й в однакових складах, виявилося складно. Перебудовуючи схему команди, Рамосові довелося пожертвувати атакуючим тріо Селезньов—Матеус—Коноплянка, і гостроти біля воріт Пятова значно поменшало. Дніпропетровці трималися  до 80-ї хвилини, коли просто неймовірний гол забив Срна. «Шахтар» нарешті вийшов уперед, і саме цей момент став тим сигналом, після якого неймовірна емоційна напруга знайшла нарешті свій вихід. Заспокоїтися б до «Ювентуса»…

До речі, коли над териконами вже була ніч із суботи на неділю,  в Турині святкували перемогу улюбленої команди в матчі шостого туру італійської Серії А над «Ромою» — 4:1. «Стара синьйора», яка посідає перше місце у турнірній таблиці,  забила три голи у ворота столичної команди  ще в дебюті зустрічі.

Андрій Ярмоленко (у білому) змушений доводити новому тренерові, що він заслуговує грати в основі.
Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 10 тур

Динамо — Зоря — 1:0

Шахтар — Дніпро — 2:1

Волинь — Таврія — 0:1  

Чорноморець — Металіст — 1:1

Говерла — Металург Д — 2:1

Кривбас — Металург З — 5:0

Ворскла — Іллічівець — 1:0

Карпати — Арсенал — 1:1

Лідери: Шахтар — 30,  Динамо — 24, Дніпро — 21, Металіст — 18…