ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ. Не перший рік дослідники намагаються знайти пояснення тому, що народжує любов. На цей раз британські учені змогли відповісти на це питання.

В результаті проведеного анкетування представників сильної половини людства стало відомо, що головна причина виникнення закоханості - це запах.

Недавні дослідження німецьких вчених показали, що тіло виробляє природний «запах», який допомагає знайти партнера, що має сильну імунну систему. До того ж жіночий мускусний запах стимулює сексуальне збудження у чоловіків.

Друга причина - це посмішка. Її неусвідомлена відповідна імітація управляє м'язами обличчя, які, в свою чергу, стимулюють нерви, які посилають позитивні сигнали в мозок.

Погляд жінки, відомий як копулятивний, здатний або породити любов або її відкинути. Затримування погляду на 2-3 секунди є певним сигналом для можливого партнера, який або приймає його, або відкидає.

Нове дослідження, проведене в США буквально днями, також показало, що чоловіки вибирають жінок по зубах, які свідчать про стан здоров'я і, отже, її фертильності.

Нарешті, блискуче волосся також є ознакою молодості і плодючості, що в свою чергу є для чоловіків доказом хороших генів.

Світ 24