ЗАВДАННЯ. «Найближчим часом органи виконавчої влади у взаємодії з Верховною Радою повинні значно покращити правову базу захисту авторських та суміжних прав у нашій державі. Загроза зарахування України до категорії головних світових порушників у цій сфері є серйозним викликом для нас», — заявив віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко під час зустрічі з головою Державної служби інтелектуальної власності Миколою Ковінею.

Віце-прем’єр-міністр доручив оперативно надати пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правової бази та практики правозастосування у сфері боротьби з «піратством» та збору авторської винагороди, ситуація в якій є предметом ретельного моніторингу США та країн ЄС.

«Немає сумнівів, що стан захисту авторських прав є одним із ключових критеріїв, які визначають імідж України у діалозі з партнерами на Заході. Готовність ставити знак рівності між «піратством» та крадіжками є ознакою сучасного цивілізованого суспільства. Тож ми повинні вжити невідкладних заходів для покращення ситуації», — передає слова Костянтина Грищенка прес-служба віце-прем’єр-міністра.