НА ВИБОРИ. Уряд України зацікавлений у проведенні прозорих і демократичних парламентських виборів. Встановлення веб-камер на кожній виборчій дільниці унеможливить фальсифікації. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі в Києві з віце-президентом Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів Європарламенту Лібором Роучеком, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Прем’єр-міністр підкреслив, що парламентські вибори матимуть вирішальне значення для майбутнього держави, адже від їх результатів залежить, чи будуть продовжені системні перетворення в багатьох сферах життя суспільства, спрямованих на поліпшення економіки та підняття рівня життя громадян. Таким чином буде практично реалізована європейська перспектива України, підкреслив Микола Азаров. 

Він наголосив, що Кабмін зацікавлений у проведенні чесних та демократичних виборів, і саме тому запрошує всіх міжнародних спостерігачів долучитися до моніторингу їх перебігу. За словами Миколи Азарова, практично всі європейські організації висловили бажання направити своїх представників в Україну на парламентські вибори.

За словами Лібора Роучека, надзвичайно важливо, що український уряд налаштований організувати виборчий процес максимально відкрито і прозоро, аби міжнародні спостерігачі на власні очі змогли пересвідчитись у демократичності виборчого процесу. «Це дасть можливість показати скептикам, що вибори відбуваються відкрито і демократично», — зазначив євродепутат.