СЬОГОДНІ ГРАЮТЬ
 

У Донецьку:Україна — ФранціяПочаток о 19:00

У Києві:    Швеція — Англія   Початок о 21:45

ОЧІКУВАННЯ

Олег Блохін: «Ейфорії немає»

Футбол, який показала збірна України у кінцівці матчу зі шведами був далеким від ідеального, і ми це прекрасно розуміємо. Так головний тренер збірної України сказав на прес-конференції, що відбулася на київському стадіоні «Динамо».

— Напередодні відбувся розбір нашого матчу зі Швецією. Не сказав би, що це була упереджена розмова. Так що ніякої ейфорії немає. Останні десять хвилин в матчі проти Швеції могли звести нанівець ту роботу, яку команда виконувала 80 хвилин.

Ми припускалися помилок: таких, що можна виправити, і таких, які виправити неможливо — у нас просто немає часу. Звісно, вплинуло те, що команда грала вже втомленою, і те, що 65 тисяч глядачів гнали хлопців вперед. Ми ж маємо поліпшити реалізацію, адже надалі не маємо права дозволити собі втрачати три-чотири вигідні нагоди за матч.

У команді є дрібні проблеми, але, гадаю, до гри з Францією усі футболісти будуть готові.

Лоран Блан: «Буде непереливки»

Головний тренер «триколірних» Лоран Блан визнає, що настрій його підопічних після стартової нічиєї з англійцями залишає бажати кращого.

— З Україною нам буде непереливки, — передбачає 46-річний наставник. — Країна перебуває в ейфорії, вболівальники добряче допомагають господарям. Нам буде дуже складно, але готуємося до гри за планом. У пресі багато писалося про те, що форвард Андрій Шевченко ледве пересувається через проблеми зі спиною. Але в грі зі Швецією він показав, що талант нікуди не дівається. Завжди захоплювався цим футболістом.

Щодо моїх підопічних, то у першій зустрічі вони 18 разів пробили по воротах англійців, але більшість з цих ударів небезпеки не несла. Іноді нам не вистачало гравців в атаці, але ми все одно намагалися комбінувати. Чому не перемогли? Британці побудували дві лінії захисту, з чотирьох гравців кожна. Вони просто позбавили нас простору.