РЕФОРМИ

Уряд розробляє програму оновлення парку карет екстреної медичної  допомоги

У рамках поїздки до міста Біла Церква на Київщині віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко відвідав Київський обласний центр крові, Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Ознайомився він також і з роботою Київської обласної дитячої лікарні №2 та зустрівся з керівниками лікувально-профілактичних закладів південних районів області.

Зокрема у столичному обласному центрі крові віце-прем’єр відзначив високий рівень технічного оснащення. Оскільки, це дає можливість забезпечувати лікувальні заклади області компонентами та препаратами донорської крові при наданні медичної допомоги хворим і потерпілим.

«Дуже важливо, щоб досвід роботи Київського обласного центру крові було застосовано в інших регіонах, адже тут запроваджено європейські стандарти та рекомендації з обслуговування донорів, виготовлення та забезпечення якості компонентів препаратів, — наголосив Костянтин Грищенко. — Технології дають змогу проводити обстеження крові на інфекції за новітнім методом молекулярної діагностики, а інактивація вірусів плазми крові забезпечить лікувальні заклади області перевіреними, надійними та безпечними компонентами донорської крові».

Уже в Київському обласному центрі екстреної медичної допомоги віце-прем’єр-міністр наголосив на необхідності поступової заміни автопарку швидкої допомоги. «Ми знаємо, що в Київській області близько 80 автомобілів уже вичерпали свій ресурс. Тому нам потрібно замінювати автомобільний парк. Без цього ми не зможемо здійснювати екстрену допомогу. Цим питанням займається уряд, про це говорять керівники регіонів і, попри фінансові обмеження, таку програму Кабінет Міністрів розробляє», — підкреслив він.

Як повідомляє прес-служба віце-прем’єра, у рамках робочої поїздки він також відвідав Київську обласну лікарню №2, де відзначив високий рівень професіоналізму лікарів. «Умови праці, сучасне обладнання, кваліфікація спеціалістів і всього персоналу сприяли досягненню вражаючих результатів.

Торік показник дитячої смертності в області був одним з найменших по країні. В цій лікарні є всі умови для того, щоб кожна дитина була здоровою, а кожна мати — щасливою», — підкреслив він. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»