ЗДОРОВ’Я. За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України, станом на сьогодні число осіб, які мали ризик зараження збудником сибірки, не змінилася і становить 36 осіб. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

Усі вони знаходяться під медичним наглядом за місцем проживання, а 2 особи із проявами клінічних симптомів, що не виключають сибірку, отримують лікування в інфекційному відділенні КУ «Мелітопольська ЦРЛ».

Вчора зазначених осіб оглянуто доцентом кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Печінкою А.М. Для остаточного встановлення діагнозу важливі результати специфічних лабораторних досліджень. Про їх результати буде поінформовано додатково.

Заходи по локалізації та ліквідації випадку сибірки у худоби продовжуються та знаходяться на контролі Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, за повідомленням Державної санітарно-епідеміологічною служби Запорізької області 18 серпня було отримано повідомлення про випадок смерті великої рогатої худоби (телиці) від сибірки у селі Вознесенка Мелітопольського району.

За результатами проведених спільних засідань обласної та районної надзвичайних протиепізоотичної та протиепідемічної комісій, фахівцями Держсанепідслужби, спільно з представниками інших органів виконавчої влади, було вилучено з реалізації м'ясо великої рогатої худоби.