ХАБАР. Прокуратурою Тернопільської області порушено кримінальну справу стосовно одного із сільських голів Тернопільського району за фактом вимагання та одержання хабара у сумі 10 тис. доларів США, передає УНН.

Дослідчою перевіркою встановлено, що один із сільських голів Тернопільського району, виступаючи службовою особою, яка займає відповідальне становище, упродовж травня 2012 року вимагав в одного із приватних підприємців хабар у розмірі 20 000 доларів.

У приміщенні літньої площадки одного з кафе м. Тернополя вказаний посадовець отримав від даного підприємця частину обумовленого хабара в сумі 10 000 доларів США (еквівалентно 79 900 грн) за сприяння у наданні в оренду земельної ділянки площею 3,27 га на території сільської ради для використання у видобуванні корисних копалин і подальшому виготовленні необхідної документації на здійснення підприємницької діяльності та видобування корисних копалин.

Нагадаємо, що набув сили вирок Конотопського міськрайонного суду Сумської області за кримінальною справою, порушеною Генеральною прокуратурою України за матеріалами Управління Служби безпеки України в Чернігівській області стосовно судді Бахмацького районного суду та приватного адвоката, які вимагали та отримали хабара.