ЮНІ ЧЕМПІОНИ. Володарем  кубка шкільного футболу Євро-2012 стала  команда Сумської середньої школи  №18.

На старт змагань, присвячених дебютному для національної збірної України фінальному турніру чемпіонату континенту з футболу, вийшли десять тисяч команд, які представляли навчальні заклади всієї країни. Крізь сито відбірних ігор до вирішальної стадії пробилися кращі з кращих: переможцями Західної конференції стали футболісти Тернопільської школи-ліцею №13, на сході не виявилося рівних учням середньої школи із Сум.

За вирішальним матчем, який відбувся на НСК «Олімпійський», спостерігали близько 46 тисяч глядачів, серед яких був і генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно. Як і в нещодавньому півфіналі Ліги чемпіонів «Баварія» — «Реал», доля почесного призу вирішилася в серії післяматчевих пенальті. Героєм став голкіпер сумчан Микита Сітнер, який парирував два удари з одинадцятиметрової позначки.

Нагородою для підопічних тренера Оксани Рахматулліної став не тільки всеукраїнський трофей, а й комплект квитків на фінальний матч європейської першості, який відбудеться 1 липня в українській столиці.

— У турнірі взяло участь понад 300 тисяч школярів, — наголосив під час нагородження віце-прем’єр — міністр інфраструктури України Борис Колесніков. — Гадаю, що такий кубок можна зробити щорічним. А в ті роки, коли не проводиться фінальний турнір чемпіонату Європи чи світу, головним призом можуть бути квитки на фінал Ліги чемпіонів.