ЧУЙНІСТЬ.… Її знайшли в лісі — змучену, з переломом таза і лівої ноги, у вкрай тяжкому стані. Знайшли — і по доброті душевній спробували доправити до ветеринарних лікарів. Та це виявилося справою нелегкою. І не тому, що півторарічна лань була важкою: ніхто за лікування безнадійної тварини братися не хотів. Урешті вона потрапила до однієї з приватних ветеринарних клінік. Але оскільки від лікування хворої тварини зиску очікувати не доводилося, під першим-ліпшим приводом її і передали до стаціонару факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Уму рятують справжні фахівці. Фото надане автором

На щастя, і тут знайшлися добрі люди, які взялися виходити Уму — саме таке ім’я і дали їй ветлікарі факультету.

— Ось уже майже місяць ми намагаємося поставити Уму на ноги, — розповідає асистент кафедри хірургії Дмитро Тарнавський. — Поруч із нею майже завжди хтось є: доглядачі, мої досвідчені колеги і студенти. Провели тяжке і тривале лікування пролежнів і ран, які утворилися через довге лежання тварини на землі. Зараз триває курс інтенсивної терапії з поліпшення загального стану тварини та загоювання вражених ділянок шкіри. І вже спостерігається значне — порівняно з тим, в якому тварина потрапила до нашого стаціонару — поліпшення її стану. Ума вже намагається, поки що з допомогою людей, ставати на ноги…

І це не перший випадок, коли фахівці факультету ветеринарної медицини НУБіП України творять дива. Ще й зараз «на слуху» історія білої лайки, улюблениці тоді ще Президента України Леоніда Кравчука. Де тільки її не лікували! Та все було марно, аж поки за допомогою не звернулися до ветлікарів університету, які й поставили тварину на ноги.

Хочеться думати, що й на Уму чекає щасливе завершення нещасливої історії…