СТАНДАРТИ. Вже 16 країн ЄС є причетними до скандалу навколо конячого мяса, яке продавали під виглядом яловичого. Водночас Румунія відкинула обвинувачення в неправильній маркировці конини. У Брюсселі міністри з кількох країн ЄС обговорюють, як уникнути подібних проблем у майбутньому.

Говорить Оуен Патерсон, британський міністр довкілля і харчових продуктів:

«Я хотів би, щоб організації харчових стандартів країн-членів обмінювалися інформацією, й обмінювалися дуже швидко, таким чином інші країни могли б вжити заходів. Я думаю, що ми занадто повільно все робимо».

Саймон Ковні, міністр сільського господарства Ірландії, пропонує посилити контроль:

«Нам потрібно й виконання існуючих правил, й, можливо, додаткове тестування. Особисто я думаю, що ми повинні перевіряти ДНК у системі поставок харчів».

Бенуа Амон, французький міністр у справах споживачів:

«Ми сподіваємося, що європейські правила зміняться й на етикетках напівфабрикатів будуть вказувати, яке там міститься мясо».

«Єврокомісія не припиняє повторювати: на даному етапі не йдеться про санітарну кризу. Однак на Брюссель тиснуть, щоб той посилив правила й продемонстрував здатність впливати на промисловість, яка дедалі більше заплутує сліди»,- передає з Брюсселя кореспондентка Євроньюз Одре Тільв.

Copyright © 2013 euronews