ПРОГНОЗ. Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков розраховує отримати 1,3-1,5 мільярда доларів виручки від Євро-2012. Про це він заявив в інтерв'ю «Комерсант-Україна».

«Я думаю, на туризмі Україна заробить у рази більше. Вважаю, мінімальна виручка складе $1,3-1,5 млрд. Нам би дуже хотілося, щоб український бізнес почав працювати на повну потужність. У приймаючих містах (Київ, Львів, Донецьк, Харків. - ред.) у нас багато ресторанів, кафе, готелів дуже високого рівня. І ви не забувайте, що у цілому чемпіонат – це дуже хороший промоушен для нашої країни. Що ж стосується інвестицій в аеропорти, то їх будували не тільки до Євро. Вони розраховані на 30-40 років, а експлуатація злітно-посадкових смуг – на 75 років. Це довгострокові вкладення», - сказав чиновник.

Крім того, за його словами, операційні витрати України на проведення Євро склали $55 млн. «Ці гроші витрачені разово і не будуть повернені», - зазначив Борис Колесніков.

Він поінформував, що ці кошти пішли на мовну підготовку персоналу, рекламну, інформаційну підтримку турніру.

«Загальна ж вартість підготовки до чемпіонату склала $5 млрд. Ці кошти переважно були спрямовані на будівництво аеропортів, доріг, підготовку транспортної інфраструктури. А Польща витратила на підготовку до чемпіонату $34 млрд», - підсумував Борис Колесніков.

Нагадаємо, Євро-2012 пройде з 8 червня по 1 липня у чотирьох містах України та чотирьох містах Польщі.

Ера fm