ІНІЦІАТИВИ. Цілу низку інноваційних та інвестиційних проектів, представлених на черговому Міжнародному економічному форумі, який пройшов у Харкові, розробили місцеві фахівці. Увагу потенційних інвесторів привернула розробка КП «Харківське конструкторське бюро з двигунобудування», яке  презентувало проект із виробництва дизелів. Його впровадження, як обіцяють розробники,  забезпечить довгострокове завантаження вітчизняного двигунобудівного комплексу виробництвом наукомісткої, високотехнологічної та конкурентоспроможної продукції, на яку буде стійкий ринковий попит. Зокрема буде завантажено й одне з провідних підприємств України — ДП «Завод ім. Малишева».

Як розповів головний конструктор КБ Олександр Грицюк, представлений проект «Слобожанський дизель» передбачає виробництво двигунів подвійного призначення серії ДТНА в чотири- і шестициліндровому виконанні. Їхня потужність — 100-175 к. с. Загальний обсяг інвестицій у проект становить 21 млн доларів, а підприємство готове брати в ньому участь основними фондами вартістю 5,125 млн доларів.

Розробники також підрахували, що  проект окупиться за 47 місяців.

Усього ж на Харківщині вже реалізується або найближчим часом буде реалізовано 9 національних проектів із 16, започаткованих в Україні.