АВІАКАТАСТРОФА. Президент Віктор Янукович висловив співчуття Президентові Республіки Казахстан Нурсултану Назарбаєву у зв’язку з катастрофою військово-транспортного літака в Казахстані, внаслідок чого загинули військовослужбовці Прикордонної служби Комітету національної безпеки цієї країни.

«З глибоким сумом в Україні сприйняли звістку про катастрофу військово-транспортного літака, що призвела до людських жертв», — йдеться у співчутті глави держави. Від імені народу України Віктор Янукович висловив щирі співчуття та передав слова підтримки рідним і близьким загиблих, повідомляє прес-служба Президента.

Співчуття казахському колезі Серіку Ахметову висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров. Глава українського уряду передав також слова щирого співчуття рідним і близьким загиблих.

Нагадаємо, 25 грудня на півдні Казахстану розбився військово-транспортний літак Ан-72. Він прямував зі столиці Астани до південного міста Шимкент і зник з екранів радарів за кілька хвилин до посадки. Загинули всі, хто перебував на борту, зокрема й керівник прикордонної служби полковник Тургамбек Стамбеков, загалом 27 людей. Літак згорів повністю ще до прибуття рятувальників. За попередніми висновками, причиною катастрофи стала погана погода.