ЗАВДАННЯ. Контроль за виконанням програми соціальних ініціатив у регіонах є одним із найважливіших завдань місцевої влади. Про це Президент Віктор Янукович сказав у ході зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій.

«У березні ми оголосили програму соціальних ініціатив, яку реалізуємо. Ваше завдання — слідкувати, щоб день у день це виконувалося на ваших територіях, — звернувся він до присутніх. — Ті, хто вперше займає цю посаду, повинні взяти це питання під контроль».

Іще одним завданням влади є встановлення соціальної справедливості — скорочення розриву між багатими і бідними верствами населення, зокрема шляхом створення робочих місць із гідною платнею.

«Нам треба скоротити той величезний розрив, який є між багатими і бідними. Піти назустріч бідним. Створити умови, щоб здорові люди мали змогу працювати, а тим, хто вже не здатен це робити, надати надійний соціальний захист», — акцентував Віктор Янукович.

Він також висловив переконання, що кожен громадянин повинен мати змогу заробляти достатньо грошей для гідного забезпечення свого життя, добробуту родини та виховання дітей. «Перед вами стоятиме дуже непросте завдання — створити такі умови», — передає слова Президента його прес-служба.

Окрім цього, на зустрічі йшлося про завдання місцевої влади належним чином забезпечити підготовку до цьогорічного збирання врожаю. Також слід буде звернути увагу на питання пожежної безпеки.

Як наголосив глава держави, потрібно проаналізувати ступінь забезпечення відповідними ресурсами сільськогосподарських підприємств, готовність техніки, наявність запасних частин і пально-мастильних матеріалів. Він нагадав, що на півдні та сході країни врожай почнуть збирати вже за кілька тижнів.

Тож представникам місцевої влади доведеться зустрітися з керівниками підприємств агропромислового комплексу.

«Нам потрібно зберегти наші ліси і врожаї», — сказав про важливість вирішення питання пожежної безпеки в умовах літнього підвищення температури Президент. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»