ПРЕМІЯ. Організаційний комітет Гонкурівської премії 2012 року оприлюднить імена лауреатів у середу під час урочистої церемонії в Парижі. 

Про це повідомили в оргкомітеті Гонкурівської премії, передає УКРІНФОРМ.

«Сьогодні в паризькому ресторані Drouant будуть оголошені лауреати Гонкурівської премії 2012 року – найпрестижнішої нагороди у сфері французької літератури», – зазначають організатори заходу.

За перемогу та можливість надрукувати 400 тис. примірників своєї творчості борються чотири претенденти: сучасний французький письменник, лауреат премії «Феміна» Патрік Девіль з романом «Чума і холера», французький автор Жеромі Феррарі з твором «Слово про падіння Рима», французький автор в'єтнамського походження Лінда Ле з романом «Накат» та молодий літератор з Швейцарії Жоель Дікер з твором «Правда про справу Гаррі Кебера». Ім'я переможця авторитетне журі оголосить о 13:45 за київським часом.

Нагадаємо, Гонкурівська премія – французька літературна премія, яку присуджують авторам для відзначення прозових творів, написаних французькою мовою. Премія присуджується щорічно з 1903 року за рішенням Гонкурівської академії, до складу якої входять відомі французькі літератори. Не зважаючи на те, що сума нагороди становить символічні 10 євро, премія вважається однією з найпрестижніших, висуває автора в авангард французької літератури та збільшує продаж його книжок.