ІГРИ-2012. У середу, 29 серпня, у Лондоні відбудеться церемонія відкриття Паралімпійських ігор 2012 року. Королева Великобританії Єлизаветі II вперше за історію відкриє Олімпійські і Паралімпійські Ігри.

Для підготовки до церемонії залучено понад 15 тисяч добровольців, із яких 1,5 тисячі - школярі. Мета постановки - продемонструвати переваги інвалідів з вадами слуху і артистів з обмеженими можливостями.

Шоу розпочнеться польотом команди «Аеробіліті», британської благодійної організації, яка готує людей з обмеженими можливостями стати пілотами.

Після підняття національного прапора Великобританії і виконання гімну почнеться парад країн-учасниць Ігор. Федерації займуть позицію згідно з алфавітним порядком, а команда-господар змагань замикатиме колону. Після цього над стадіоном піднімуть прапор Параолімпійських ігор з емблемою «агітос» (від латинського Agito - «я рухаюся»), що складається із трьох різнокольорових дуг - червоної, синьої і зеленої - кольорів, які найчастіше зустрічаються на національних прапорах країн світу. Також буде запалено символічний Паралімпійський вогонь, який горітиме до завершення змагань.

Особлива роль у церемонії відводиться королеві Великобританії Єлизаветі II - вона вперше за історію відкриє Олімпійські і Паралімпійські Ігри. Її Величність у супроводі герцога Единбурзького звернеться до всіх глядачів: «Я оголошую Паралімпійські ігри 2012 року у Лондоні відкритими».

У Паралімпіаді-2012 візьмуть участь 155 українських атлетів, які змагатимуться у 12 видах програми. 

Ера fm