КІНОФЕСТИВАЛЬ.IV міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відкриється сьогодні, 10 травня, у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України ім. Я. Мудрого». Як повідомив сайт фестивалю, до міста вже прилетіла делегація з Франції на чолі з кіноактрисою, почесним президентом «Харьковской сирени» Мілен Демонжо і французьким кіноактором Аленом Делоном.

Також до Харкова прибули й інші почесні гості фестивалю: російський та американський актор Родіон Нахапетов з дружиною Наталею Шляпнікофф, фахівець зі спецефектів, володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» харків'янин Юджин (Євген) Мамут і графік, майстер мультиплікації, художник-постановник анімаційних фільмів, власниця студії "Animagic" (США), харків'янка Ірина Борисова. Не зможе приїхати на фестиваль у зв'язку зі зміною гастрольного графіка російська актриса Наталія Бєлохвостикова.

Перед урочистим відкриттям «Харьковской сирени» відбудуться презентація книги члена журі фестивалю, кінокритика Володимира Миславського про українського винахідника кінематографа Йосипа Тимченка, показ конкурсних робіт, караоке-майстер-клас французького співака Ришарда Кроса. Також почесні гості фестивалю залишать відбитки рук, які потім розмістять на Алеї зірок у саду ім. Т. Шевченка.

Імениті гості. Фото з сайту Харківської ОДА

Як повідомила співголова оргкомітету фестивалю, начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, у ході церемонії відкриття «Харьковской сирени» буде продемонстрований французький фільм «Maman» за участю М. Демонжо. «Це короткометражка, яка триває трохи більше 12 хвилин, це дуже цікава роль Мілен Демонжо. Я дуже вдячна обласній державній телерадіокомпанії, завдяки якій ми не тільки перевели фільм у цифровий формат, а й переклали російською мовою і супроводили фільм субтитрами», - зазначила В. Маренич.

«STATUS QUO»